Hírek Toggle

Kínába látogattunk a Midea-hoz

Kínába látogattunk a Midea-hoz

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is ellátogattunk a Midea kínai “főhadiszállására” Shunde-be. Összesen 16 fővel indultunk neki a maratoninak ígérkező repülőútnak, ami nagyjából 20 órás várakozással és repüléssel töltött időt jelentett. A repülő út Dubai-on keresztül Hongkong-ig tartott, innen pedig egy pár órás buszúttal érkeztünk meg Shunde-be ottani idő szerint vasárnap este.
Az egy hetes látogatás első pár napja igazán szakmaira sikerült, hiszen, mind a RAC, mind pedig a CAC gyártás, illetve az ezekhez a divíziókhoz tartozó bemutatótermeket is megtekinthettük, ahol gyakorlatilag az összes Midea által gyártott terméket testközelből vehettük szemügyre. Mindenkit lenyűgözött a gyártósorokon tapasztalt profizmus és gyorsaság, különösen érdekesnek bizonyult a gyártósorok végén elhelyezkedő “teszthelyiség”, ahol minden elkészült kültéri egységet a végső csomagolás előtt egyesével letesztelnek, szoftveresen a készülék értékeit figyelik, tehát csak a megfelelő paraméterekkel működő készülékek kerülhetnek a gyártósor csomagoló részlegéhez. A gyárlátogatások közben természetesen a Midea főépületébe is betekintést nyertünk, a mintegy 47 emeletes épület előtt természetesen egy hivatalos közös fotó is készült.
A remek hangulatú shunde-i napok után egy közel 2 órás hajóúttal szerda délután érkeztünk meg Hongkong-ba, ahol az utolsó 2 nap a várost és nevezetességeit tekintettük meg. Azt gondoltuk, hogy Shunde után már nem lesz meglepő a nyüzsgés és a város ritmusa, de tévedtünk. :) Mint kiderült Hongkong egy non-stop város, szinte 24 órán keresztül ugyanannyi ember és autó van a városban és egy percig sincs megállás. A 7 milliós Hongkong valóban egy igazi gazdasági központ, impozáns épületek és még Európa nagyvárosaihoz mérten is kimagasló életszínvonal figyelhető meg. A hongkong-i pár nap két talán legemlékezetesebb pillanata a Viktória öbölben sétahajóról megtekintett fényjáték, ahol a város 44 jellegzetes épületének fényjátékát nézhettük meg, valamint az utolsó nap meglátogatott Repulse öböl, amit keleti Hawaii-nak is hívnak. A Repulse öböl, mintha egy másik városban lenne, a tisztább levegő, a fehér homokos part, valamint a dombokkal szegélyezett öböl magával ragadó látvány.
A tartalmas közel egy hét után helyi idő szerint péntek este indultunk vissza Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtérre magyar idő szerint délután 13 órára érkeztünk meg szintén Dubai-on keresztül. Összegezve a fárasztó utazást leszámítva ismét felejthetetlen élménnyel lettünk gazdagabbak, mind szakmai, mind pedig turista szemmel.

shunde kína

kína shunde

gyár kína